HELLE BANG

ARTIST INFO

Helle Bang (f. 1947) er uddannet på Aarhus Kunstakademi med afgang i 1997.

Siden sin afgang fra akademiet har Helle Bang deltaget i en perlerække af censurerede udstillinger, herunder GALLERI 12 i Danmarks Radio og den censurerede sommerudstilling i Tistrup. Herudover har Helle Bang udsmykket flere danske virksomheder og Ryde Kirke ved Vinderup.

Kunstskribent Ole Lindboe skriver i sin bog om Helles virke som kunstmaler, FORNEMMELSE FOR FARVE: “Fornemmelse for farve er præcis den særlige sans, som en maler som Helle Bang besidder. Hun er en både ekspressiv og abstrakt maler, for hvem farven er en afgørende faktor ved ethvert billede. For hende er det naturens særlige farvepoesi, som fascinerer. Den indfanger hun – med præcision – og den gengiver hun med stor koloristisk sans”.

Udover maleriet arbejder Helle også med figurative bronzeskulpturer, senest en serie skulpturer inspireret af John Bauers eventyrlige verden.

Helle Bang inspireres først og fremmest af den nordiske natur, men også af sydeuropæiske himmelstrøg, idet hun i perioder har opholdt sig i Provence, Sydfrankrig og Italien.

Vi er i Gallerimagine utroligt stolte over at kunne præsentere et udvalg af Helle Bangs malerier.

Gallery